PIC robots bouwen

Nascholing/workshop “Bouw je eigen PIC robot”

Doel met deze nascholing is er voor te zorgen dat jullie als leerkrachten naderhand dit “bouw je eigen PIC robot” project zelf in de klas kunnen brengen tijdens de STEM uren, een robotkamp of een initiatie voor kinderen in de techniek.

EDULAB geeft ook soms een PIC robot workshop. Hier kan je een voorbeeld vinden van een gebruikte folder bouw je eigen PIC robot reclame v3

IMG_20140331_145217

Het promofilmpje kan je hier vinden van een robotkamp in 2014.

Zie hier hoe de robots ook kunnen racen.

Na deze nascholing ben je als leerkracht in staat om jongeren van 11 tot 14 jaar heel hard te boeien in de wereld van techniek. Je leert tijdens op de eerste workshop dag het hart van de schakeling, de PCB (Printed Circuit Board) met microcontroller ontdekken, uitleggen en solderen. Ook het testen van deze PCB komt aanbod.

IMG_0072

Na de soldeerworkshop is het tijd tijdens workshop dag 2 om de details uit de doeken te doen van de mechanische constructie van de robot. Reductiekastjes in elkaar steken, gaten boren en plooien van de platen komt zeker aanbod. Uiteindelijk wordt de PCB gemonteerd in het chassis en de eerste lijnvolger testen uitgevoerd.

IMG_4547

IMG_4642

Op het 3de nascholingsmoment gaan we de robot leren programmeren in Flowcode. Dit is een laag drempelige en visuele programmeertaal, gelijkaardig aan de LEGO Mindstorms programmeer omgeving.

IMG_6023

Flowcode-6

Sfeer foto’s van het PIC robotkamp in de zomer van 2018 in de Handelsschool te Hasselt.

  

Tijdens de 4de en laatste workshop wordt er aan opvolging gedaan om al je vragen en problemen op te lossen. Achteraf krijg je het didactisch materiaal (syllabus en testsoftware) ook elektronisch en op papier. De materiaallijsten worden eveneens bezorgd zodat jullie zelfstandig verder kunnen in de klas.

Vraag zeker een offerte aan voor deze nascholing via info@edulab.be

 

Merk op dat we ook tijdens de 2 daagse workshop even goed de 4 stappen doorlopen!

 

Enkele sfeer foto’s van een workshop in een school te Herk-de-Stad voor STEM-leerkrachten.

IMG_20160217_151510 IMG_8793 IMG_8955 IMG_8791