Wie ben ik?

 

IMG_4591

Achter EDULAB zit de creatieve gedachte van Frank Marchal. Ik ben reeds 10 jaar leerkracht elektronica in de 2-de en 3-de graad van het technisch secundair onderwijs. Al van jongs af aan was ik al bezig met elektronica te verkennen (lees oude spullen uit elkaar te halen). Na experimenteren met de Philips elektronica dozen was mijn eerste soldeerproject een lichtorgel van Velleman.

philips elektronica doos

Daarna was de interesse gewekt en de trent gezet. Ik zou alles onderzoeken, opendraaien en terug maken wat enigzins met elektronica te maken had. Mijn eerste Olivetti PC zou me daarmee helpen.

olivetti

Net als velen begon ook ik met te knutselen in een veel te klein tuinhuisje. Na heel wat ervaring opgedaan te hebben in mijn A2-elektronica en mijn graduaatsopleiding in de telecommunicatie en microprocessoren heb ik een 10-tal jaren ervaring opgedaan in de privé. Bedrijven als Philips (Hasselt, Leuven, TASS, PIMC) en Option zijn mij niet onbekend. In deze bedrijven leerde ik o.a. USB en CD-RW drives testen alsook testengineer zijn van o.a. draadloze modules. Ik ontwierp ook mee aan tal van apparaten zoals testbanken voor PCB’s en een USB streepjescode lezer.

Uiteindelijk knaagde er toch nog wat en werd het tijd om na 10 jaar de onderwijswereld in te stappen. Direct op de juiste plaats in de Technisch Instituut Scheppers in Herentals (TIS). Vandaag noemt deze school KOSH.

Hier krijg ik maximaal de kans om me uit te leven  met de elektronica leerlingen in de volgende domeinen: C-code, VHDL programmeren met Altera chips, PIC-controller allerlei GIP’s en robots laten aansturen, Arduino inzetten voor allerlei projecten, Flowcode, Raspberry Pi, PCB’s ontwikkelen en frezen, analoge elektronica, vermogen elektronica, enz…

Ik ondersteun ook allerlei projecten (zie hiervoor mijn portfolio).

Op 27 oktober 2017 is EDULAB lid geworden van de STEM academie, aangestuurd door Technopolis.

Ik ben heel fier om aan dit project te mogen deelnemen.