Arduino basis info

De Arduino UNO heeft de toegang tot de elektronica wereld serieus makkelijker gemaakt in de laatste jaren. Voor de opkomst van de Arduino leek het gebruik van breadboards bijna uitgestorven te zijn. Elektronica componenten waren ook nog niet zo makkelijk aan te kopen en er waren weinig breakout boards om snel iets te kunnen maken.

Toen de UNO zijn intrede deed verscheen er heel wat materiaal waarmee zelfs de minst ervaren elektronica persoon snel mee aan de slag kon gaan. AliExpress heeft hier ook flink aan meegeholpen. Het prototypen was weer in de lift. Ook doordat er heel veel info en voorbeelden op het web te vinden waren konden we snel dingen testen en aan de praat krijgen.

De kunst is natuurlijk van eerst een goede basis op te doen, anders dreigt men gewoon te verdwalen in de grote hoop informatie en voorbeelden.

Als tip kan ik meegeven dat er heel wat interessante boeken te vinden zijn om mee te starten:

  1. Bij Brinkman kan je een handig Arduino boek vinden, vol met experimenten en goed uitgelegde oefeningen. Als docent kan je er een gratis exemplaar bestellen 🙂

2. Het Arduino project handboek van Visual Steps vind ik ook een aanrader.

3. Op de EDULAB documentatie pagina vind je ook lesmateriaal van mij terug om de Arduino basis aan de leerling over te brengen.