Waarom EDULAB?

  • Ik ben reeds in mijn tiener jaren gebeten geweest door de elektronica microbe.
  • Na het ontdekken van de mogelijkheden met de Philips elektronica doos heb ik jaren geknutseld in een tuinhuisje achter mijn ouderlijk huis. Hier deed ik veel ervaring op met elektronica, computers en alles wat maar je maar in de stekker kon steken. Van onderzoeken, stuk doen, testen, aanpassen tot herstellen. Op dat moment bestond internet nog niet en in een bib vond je ook al weinig info. Dus we waren erg op onszelf aangewezen. Echte STEM dus πŸ™‚

  • Na een A1 Elektronica opleiding in het Technicum in Sint-Truiden ben ik via wat omwegen een Professional Bachelor Elektronica gaan volgen aan de Hoge School Limburg (nu XIOS in Diepenbeek).
  • Na een 10-tal jaar te hebben gewerkt in verscheidene bedrijven zoals Philips en Option was het tijd om elektronica leerkracht in het secundair te worden. De roeping riep! Tijd om mijn kennis en enthousiasme te mogen doorgeven πŸ™‚
  • Na een 10-tal jaren les te hebben gegeven voelde ik dat ik ook nascholingen wou inrichten voor jong en oud, leerkrachten, kinderen en volwassenen. Toen is EDULAB als nascholingsbedrijfje geboren. Dit heb ik een 5-tal jaar gedaan terwijl ik ook mijn leerkrachten ambt bleef uitoefenen. Het was een leerrijke en energieke tijd.
  • Nu ben ik terug overgeschakeld op enkel me te focussen op mijn lesopdracht. Toch wil ik graag via deze website van EDULAB mijn ervaringen en projecten blijven doorgeven aan ieder die interesse heeft in elektronica.
  • Merk op: ik ben op heel wat markten thuis. Van drones, weerstations, RF antennes tot Arduino’s , RPi’s en Micro:bits. Als er elektronica aan te pas komt dan heb ik er zeker al eens mee gewerkt. Ik wil de lezer vooral enthousiasmeren en stimuleren om met deze boeiende wereld bezig te zijn. Hopelijk kan je een project op deze site vinden dewelke jou kan verder helpen met jouw project. Wil je graag tips of opmerkingen doorgeven dan mag dit zeker via mijn email adres.
  • Indien je vragen hebt of een privΓ© nascholing wenst mag je me altijd contacteren. Veel leesplezier πŸ™‚