Nadat je de basis onder de knie hebt van Arduino kan je starten met de meer uitgebreide projecten.
Onder het hoofdstuk Arduino gevorderden kan je vanalle info terugvinden. Van een UNO PCB print zelf solderen en een eigen Arduino robot solderen en monteren tot allerlei testen op sensoren. Ook verschillende communicatie protocollen komen aanbod zoals I2C, USB, RS232 en vele draadloze technieken. Veel te ontdekken dus!
Met al deze tips kan je dan je eigen project proberen vorm te geven.
Arduino UNO PCB solderen
Deze zelfgemaakte Arduino UNO PCB door EDULAB is een ideaal startpunt voor zij die dieper willen duiken in de Arduino wereld. Zo leer je ook wat de UNO omgeving uiteindelijk bevat en hoe je deze eventueel in andere projecten of op andere PCB’s makkelijk kan integreren.
De volgende files geven een goed beeld van hoe je de PCB kan maken, er mee aan de slag kan gaan en hoe je deze ook in een workshop kan gebruiken. Je leert er ook hoe je de UNO kan programmeren en de eerste uitvoeren.
Arduino Microardubot solderen en monteren
Nadat je de UNO PCB klaar hebt kan je een volgende stap zetten. Monteer de UNO op het chassis van een wagentje en je kan weer heel wat experimenten uitvoeren. Hierbij zijn ook een deel basis oefeningen voorzien (zie in het basis document). In dit geval moeten we met losse draadjes aan de slag en moet je elke component goed beheersen.
Anderzijds kan je ook een volledige eigen PCB solderen met een Micro Arduino erop en alle rand componenten. Dan moet je vooral focussen op het programmeerwerk. Dus even kijken welk niveau je wil bereiken. EDULAB bouwde zo ook zijn eigen robotjes en deed hier tal van workshops mee.
Arduino gevorderden oefeningen
Wanneer je begrijpt hoe de UNO werkt en je hebt de basis onder de knie, dan moet je zeker eens starten met de gevorderden cursussen. Vele sensoren en communicatie technieken komen hier aanbod. Voor ieder wat wils.
Zie voor deze cursussen bij documentatie.