Documentatie

Ben je op zoek naar inspiratie of lesmateriaal voor een elektronica project?


Micro:bits documentatie

PowerPoint presentatie Micro:bits basis workshop

Arduino documentatie

Hier vind je de Arduino basiscursus. Handig voor de 2de en 3de graad secundair. Ook de PowerPoint kan zelfs ingezet worden bij 12-jarigen. Reeds meerdere keren getest in nascholingen 🙂

In de volgende PPP kan je info terugvinden over de geschiedenis van de Arduino. Ideaal als inleiding om mensen warm te krijgen voor Arduino.

Ben je klaar met de basis van Arduino? Dan kan je starten met de gevorderden oefeningen. Deze worden door EDULAB ook gegeven in de 3de graad secundair STEM en Elektronica Elektriciteit.

Meetapparatuur documentatie

Indien je de elektronen wil begrijpen in hun doen en je wil ze dus meten, dan kan je best een eenvoudige logic analyzer aanschaffen. Deze dient vooral om logische 5V signalen te meten. Een goedkope versie kan je zeker op Ali Express vinden.

Logic Analyser

Raspberry Pi documentatie

De volgende Power Point kan je snel op weg zetten met de basis van de RPi. Je leert de omgeving opzetten, de eerste Linux commando’s gebruiken en enkele GPIO pinnen aan te sturen.

Flowcode en PIC controllers documentatie

Indien je interesse hebt om te duiken in de wereld van PIC controllers en flowcode, dan is hier de volgende documentatie. Deze is vele malen ingezet in robotkamp workshops van EDULAB.